Startup Labor

Gondolatok a startup világ mindennapjairól. Bennfentes tudósítás egy olyan mikrokozmoszból, ahol még mindenki a sikerre vágyik.

Startup könyv neked!

Irtam neked egy könyvet, töltsd le!

startupkonyvkicsi.jpg

Friss topikok

Címkék

Elkerülhető a tumultus és olcsóbb a karácsonyi ajándék a webshopokból

2013.12.17. 08:49 startuptanácsadó

Célszerű minél hamarabb leadni a karácsonyi ajándékrendelést valamelyik webshopban, hogy a megrendelt termékek biztonsággal megérkezzenek az ünnep előtt. Most különösen is érdemes a neten vásárolni, hiszen a legnagyobb hazai e-kereskedők részvételével a SzEK.org közös kedvezményrendszert indított „Vedd a neten!” néven.

Az akcióban résztvevő webshopok bármelyikében a vásárlók bankkártyás fizetéssel jelentős kedvezményekre jogosító utalványokat kapnak, amelyeket a programhoz csatlakozott más e-kereskedőknél válthatnak be. A netes vásárlás így nem csak kényelmesebb, de olcsóbb is lehet, ráadásul ha a megrendelt termékekkel nem vagyunk elégedettek, 8 munkanapon belül indoklás nélkül visszaküldhetjük.

A hagyományos kereskedelemben már régóta jól működő „kuponfüzetek” mintájára az e-kereskedelem meghatározó szereplőit tömörítő Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) olyan, egyedülálló kedvezményrendszert indított, amelyben a résztvevő webshopok egymás vásárlói számára nyújtanak egyedi kedvezményeket.

A programhoz csatlakozó partnerek között megtaláljuk a legnagyobb hazai e-kereskedőket, így többek között az Extreme Digital-t és a Shopline-t, de az egész karácsonyi ajándékvásárlást is elintézhetjük kedvezményesen, akár több tízezer forintot megtakarítva. Vehetünk például játékokat (JátékNet.hu), felnőtt- (brands.hu,Harisnyadiszkont) és gyerekruházatot (Ruhafalva,Eboszi), de élelmiszert (G'Roby) és repülőjegyet is (Repjegy.hu).


A kedvezmények megszerzéséhez a vásárlóknak nem kell mást tennünk mint valamely Vedd a neten! partnershopnál vásárolni és a PayU online bankkártyás fizetést használni. A sikeres fizetés után azonnal megjelenik három kedvezményes ajánlat, amelyből egyet választhatnak, de akár át is adhatják egy barátjuknak. A kedvezmények kereskedőnként változóak, de alapvetően két csoportba sorolhatók: fix összegűek vagy százalékos mértékűek. A rendszer igyekszik olyan ajánlatokat tenni, amelyek az előző vásárlás alapján valószínűsíthetően érdeklik a vásárlót, vagy olyan webshopba szólnak, ahol még nem vásárolt korábban.

„A programban csak olyan e-kereskedők vehetnek részt, amelyek megfeleltek a Vedd a neten! Webshop minősítésen, tehát megbízhatóak és minden tekintetben betartják az online értékesítésre vonatkozó jogszabályokat” - mondta el Kis Ervin Egon, a SzEK.org elnöke. Váradi János, a kedvezményrendszert támogató PayU Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette: „A Vedd a neten! partneri körének elérhetővé tesszük a kényelmes, egykattintásos fizetést, ami lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy bankkártya-adataikat csak az első használatkor kelljen megadniuk. A PayU Magyarországon egyedüliként vezette be ezt az innovatív fizetési megoldást, amivel számos közismert e-kereskedelmi oldalon találkozhattak már a vevők külföldön.”

Megbízható webshopok
A SzEK.org a Vedd a neten! program keretében több szintű, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság(NFH) közreműködésével kidolgozott minősítési rendszert vezetett be még 2012-ben, hogy segítse a fogyasztókat a megbízható webshopok megtalálásában. A minősítő tanúsítvány célja, hogy erősítse a közel 2 millió interneten vásárló fogyasztó bizalmát és szélesebb közönség felé is kaput nyisson a biztonságos online vásárlásokhoz. A Vedd a neten! kezdeményezéshez az e-kereskedelmi piac meghatározó szereplői is csatlakoztak.

A Vedd a neten! kedvezményrendszerhez csatlakozott e-kereskedők listája megtalálható a veddaneten.hu/kedvezmenyek oldalon.


A karácsonyi kedvezmény-kampány egyébként egészen december 23-ig tart, de jövőre több kampányt is terveznek, kibővült partneri körrel. Azonban ha az ajándéktárgyakat a karácsonyfa alatt szeretnénk látni, célszerű a rendelést nem az utolsó pillanatokra hagyni, mivel a házhoz szállítás bizonyos termékek esetében néhány napba beletelik – figyelmeztetett Kis Ervin Egon, aki a netes vásárlás előnyeiről szólva kiemelte még azt is, hogy az internetes vásárlás esetén a termékek jobban összehasonlíthatók, emellett ha az ajándék mégsem megfelelő a megajándékozott személynek, a kézhez vételtől számított 8 munkanapon belül elállhatunk a vásárlástól, vagyis visszaküldhetjük az adott árucikket a kereskedőnek, aki köteles azt visszavenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://startuplabor.blog.hu/api/trackback/id/tr895696085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása